PECS termékek kezdőknek!

PECS termékek kezdőknek!

A PECS egy alternatív kommunikációs módszer, melyet Dr. Andrew S. Bondy és munkatársa, Lori Frost az autistákkal való sokéves tapasztalatuk gyümölcseként alkották meg(Picture Exchange Communication System) (Képcserés kommunikációs rendszer), még a 80-as évek végén.

A PECS fő célja az, hogy hatékony kommunikáció alakuljon ki az autista és az őt körülvevő világ között. Hogy ez sikerülhessen, előre meghatározott gyakorlatokat kell végezni, de természetesen a mindennapi életben adódó helyzetekből is sok hasznot lehet húzni. A kommunikáció reményében a rendszert úgy építették föl, hogy a gyerekek gyorsan megtanuljanak mások felé fordulni, és maguk kezdeményezzenek. (forrás: aosz.hu)

PECS termékeink segítségével könnyebb a teljesen kezdő szinten való elindulás, de a haladó szintű használat is.

A kezdő készlethez a PECS könyvet, valamint a hozzátartozó előre elkészített napirendi kártya készletet ajánljuk mindazok számára, akik nem szeretnének képeket szerkesztgetni, nyomtatni, laminálni. A termékek külön-külön és együtt is megvásárolhatóak:

PECS kommunikációs könyv:

Kiválóan alkalmas a kezdő felhasználók számára. Ez a 3 gyűrűvel összefogott, kész kommunikációs könyv sima tapintású, vastag, igencsak strapabíró műanyagból készült. A hátsó oldala hosszabb, mint az első, mert ez a mondat sáv teszi lehetővé a képcserés kommunikációt, nem számít, melyik oldal van a könyvben használatban.

PECS Napirendi Kártyakészlet:

Színes képkártyák az alternatív képkommunikációs rendszer (PECS) legnépszerűbb képeiből. Mindent tartalmaz, amire szüksége lehet a PECS elkezdéséhez. A képek minőségi, kemény papírra vannak nyomtatva, és már laminálva vannak a nagyobb tartósság érdekében. A tépőzár-korongokat a képek hátuljára kell ragasztani. A csomag 151 db rajzos képkártyát (angol nyelvű felirattal) és a hozzátartozó tépőzár-korongokat tartalmazza.

PECS Kommunikációs Könyv - Kezdő Készlet:

A PECS Könyv Kezdő csomagban mindent megtalál, amire szüksége van az elinduláshoz.

Ha saját válogatású képgyűjteményt szeretnének létrehozni, a PECS módszer megalkotói a PECS Képgyűjteményt ajánlják, melyben több, mint 3200 kép található, szerkeszthető formában. Eredetileg angol nyelvű feliratokkal, természetesen ezt átlehet írni magyar nyelvűre, de törölni is lehet, ha nem szeretnénk feliratozni (pl. óvodában nincs nagy jelentősége a feliratnak).

További hírek