Kosár

Az Ön kosara üres.

Rólunk

Cégünk 2004-ben kezdte meg eleinte a (AAK) kommunikációs, majd később más területeken is (SNI) segítő, fejlesztő eszközök forgalmazását. 
Küldetésünk és célunk, hogy fejlesztő eszközök széles választékával segítsük a gyermekek fejlődését, különös tekintettel a kommunikációra, valamint az SNI és AAK igényekre reagálva.
  • AAK - Augmentatív és Alternatív Kommunikáció
  • SNI - Sajátos Nevelésű Igény
Mit is jelentenek ezek mozaik betűk, kissé idegen, nem igazán hétköznapi kifejezések?
Az SNI – Sajátos Nevelésű Igény, mint fogalom bizonyára többek számára is ismerősen cseng.
Szinte már napi szinten halljuk, találkozunk vele óvodában, iskolában, ismerősök körében.
Az új köznevelési törvény definíciója szerint ide sorolandó az:
autizmus,
hiperaktivitás,
figyelemhiány,
beilleszkedési,tanulási és magatartási zavarok,
diszlexia és társai, valamint
sérült/fogyatékos/mozgáskorlátozott személyek gyógypedagógiai gondozása, fejlesztése.
 
Az AAK, azaz Augmentatív és Alternatív Kommunikáció a segítő kommunikáció módszere, amely kiegészítő kommunikációs eszközök segítségével megmutathatóvá teszi a kimondhatatlant…Hiszen aki nem tud beszélni, annak a szokásostól eltérő utakat kell választania gondolatai, érzései
kifejezésére. Ilyenek a gesztusok mellett a kommunikációs táblákon vagy elektronikus eszközökön, ún.kommunikátorokon elhelyezett üzenethordozók, mint például a képek, a grafikus ábrák, a Bliss-jelképek, a betűk és a szavak, valamint a különböző számítógépes segédeszközök.
Ennek jegyében és közös együttműködéssel az ország több pontján is létrejöttek eszközkölcsönzők: Mozgásjavító Intézet, Budapest; Immánuel Otthon, Debrecen; Mozgáskorlátozottak Somogy Megyei Egyesülete Napsugár Szociális Szolgáltató Központ, Kaposvár; Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége (MEOSZ); Nemzeti Fogyatékosságügyi- és Szociálpolitikai Központ Közhasznú Nonprofit Kft.(NFSZK).
Továbbra is arra törekszünk, hogy minőségi, megbízható termékeinkkel segítsük a rászorulókat és környezetüket az életminőségük javításában.