STEM, a jövő generációjának oktatásához!

STEM, a jövő generációjának oktatásához!

Vigyen be STEM oktatási forrásokat az osztályába! Inspirálja és vonja be diákjait a STEM tevékenységekbe és kihívásokba!

MI IS AZ A STEM? A STEM egy mozaikszó, gyakorlatilag a reáltudományok többségének újabb keletű gyűjtőneve, a technológiai forradalom terén fontos tudományokra utal: angol rövidítésből: Science, Technology, Engineering, and Mathematics - természettudomány, technológia, mérnöki tudomány és matematika - területek tudományos-technológiai tudományágak megjelölésére szolgál. 

Egy olyan korszakban, amikor a műszaki és tudományos készségek egyre fontosabbak a munkaerőben, a gyermekek jobb, ha mihamarabb kapcsolatba lépnek a STEM tantárgyakkal, hiszen ennek a jövő szempontjából kulcsfontosságú szerepe van. Jelenleg a világ STEM állásainak csak 26% -át töltik be nők. Fontos gondoskodnunk arról, hogy a lányok is ugyanúgy megismerhessék a STEM tárgyakat, mint a fiúk. Soha nem túl korai bevezetni a STEM-et a gyermekek számára, és elgondolkodni azon, hogyan lehet fenntartani az érdeklődésüket MÁR az óvodában és az általános iskolában. Fontos, hogy már kisgyermekkorban segítsük az érdeklődés kialakulását, hiszen a gyerekek természetükből adódóan kíváncsiak a világra, ezért rengeteg lehetőségük nyílik arra, hogy a környezetükben lévő játékokon és eszközökön keresztül felfedezzék és megismerjék azt.

A STEM játékok inkább a tanulási metódusok és a kritikus gondolkodás elsajátításáról, mintsem a feladatok aprólékos megtervezéséről szólnak.

Már nálunk is elérhetőek a STEM játékok és készletek!

 

 

További hírek