Szenzoros sátor

Szenzoros sátor

Az szenzoros sátrak gyorsan népszerűvé válnak az otthonokban. A 2020-as év világszerte bezárt szociális helyzetében, a komplex igényű gyermekeknek még soha nem volt ekkora szükségük a szenzoros stimulációra! Ha nincs lehetősége egy komplett szenzoros szoba kialakítására, ez egy remek altenatív lehetőség!

Mi teszi a sátrat ilyen remek szenzoros helyiséggé?

  • Puha és tapintható anyagok: Fontos az érintés és a különböző textúrák érzékelése. Ehhez elengedhetetlen a kézzelfogható anyag biztosítása.

  • Világítás: A szenzoros helyiség nagyon fontos kiegészítése a különféle színű lámpák használata. A változó fények további pluszt jelentenek a látássérültek számára, hogy könnyebben stimulálják érzékeiket.

  • Bezárható területe és saját érzékelés. Néhány gyermek biztonságban érzi magát, amikor saját személyes terük veszi körül őket, például egy sátor. Az autista gyerekek különösen szeretik ezt érezni, ezért időről időre el akarják zárni magukat a világ többi részétől, persze nem mindannyian.

  • Remek módszer a stressz enyhítésére.

  • A sátor 90%-a levegő és egy praktikus hátizsákba csomagolható, amelyet a lépcső alatt, egy kis szekrényben vagy akár egy ruhaakasztón lehet tárolni. 

    De tudjuk, hogy a gyerekek annyira szeretni fognak játszani a sátorban, hogy ritkán fogják tárolni.

    Soha nem volt ilyen egyszerű szenzoros érzékelő helyet létrehozni az otthonában. Mindössze 40 másodperc alatt felállítható bármelyik szobában vagy helyszínen, amihez kedve van.

Részletekért kattintson ide: https://www.aaksni.hu/szenzoros-sator-alap-t798354

További hírek